Що е медитация и има ли почва у нас? Да, това

...
Що е медитация и има ли почва у нас? Да, това
Коментари Харесай

Що е медитация и има ли почва у нас?

Що е медитация и има ли почва у нас? Да, това е въпрос, обвързван с културата на нас българите и способността ни да възприемаме нови неща, да бъдем интелектуално отворени. Е, по-лесно е да се каже, в сравнение с да се направи, тъй като това не е от най-силните ни качества. Тази публикация е за тези, които имат смелостта да се гмурнат в реката на непознатото.

Медитацията или " Вглъбено съзерцаване ", води началото си от античната и хилядолетна азиатска култура и е отговор за доста и разнообразни здравословни, психически и прочувствени проблеми. Хора, осведомени със същността на медитацията, споделят, че тя е метод да променим и обогатим животът си. Тя е директен път, към това, към което всеки един от нас се стреми а точно: по-добро здраве, вътрешен мир, естетика, познание и разцвет, само че над всичко - благополучен и плодороден живот.

Древните духовни учители вярвали, че всичко към нас е формирано от " Космическа сила ". За да действа, всеки един от нас и да извършва ежедневните си функционалности, се нуждае от тази сила. Част от нея добиваме в положение на бездънен сън, само че това не е задоволително. Тази е и повода, заради която се усещаме изтощени, изтощени и напрегнати. Това от своя страна води до прочувствен и физически стрес и всевъзможни заболявания. Единственият метод да получим повече от упоменатата сила е като медитираме.

Медитацията е път на съзнанието във вътрешността към себе си. При медитиране умишлено прекосяваме от тялото към мозъка, от мозъка към интелекта, от интелекта към себе си и оттатък. За да медитираме е належащо да " спрем " всяка функционалност на тялото и мозъкът, т.е. придвижване, говорене, гледане и най-много мислене.

Първото и най-важно изискване е позата. Всяка поза е разрешена, стига да бъде доста комфортна и постоянна. Можем да медитираме на пода, на стол, или на всяко друго място, което усещаме като комфортно.

1. Седнете комфортно, скръстете краката си и вплетете пръсти.

2. Затворете очи.

3. Спрете всевъзможен вътрешен или външен разговор.

4. Просто се отпуснете изцяло.

5. Следете личното си дишане.

Вдишванията и издишванията не трябва да бъдат съзнателни, а да стават от единствено себе си, а ние просто би трябвало да следим този развой. По този метод плътността на мислите ни понижава и те стартират последователно да изчезват. Дишането се забавя и изтънява, до момента в който не стане едвам доловимо, а мислите изцяло изчезнат.Това е и положението, към което се стремим.

Както проличава, няма нищо комплицирано, а в случай че на някой не му хареса, може просто да спре. Медитирането може единствено да промени животът ни към по-добро и да ни покаже нови пътища към щастието. Опитът си заслужава!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР